love

Skader tælles i tusinder, dræbte i millioner

Børnearbejde påvirker børnene mere end vi lige tror, både fysisk, psykisk, uddannelses mæssigt og hele samfundet….

 Fysisk:

Jo yngre man er jo stører risiko er der for at få fysiske skader. En 4 årig vil ikke kunne vurdere hvilke skader der medfører til arbejdet. 2000 børn over hele verdenen dør HVER DAG pga. overbelastning på lemmer og knogler. Landbrug og mine arbejder er ekstrem udsatte for belastning, da det er et hårdt fysisk arbejde. Mange arbejdere render rund med en brækket arm eller ben eller andre kroniske skader på ryg, skuldre eller lign. Fingrene er ekstrem udsatte hos børnearbejdere, arbejdet gør skade på alle led i fingrene og det medføre enorme smerter. Forestil jer at arbejde med ødelagte fingre. Maskine og fabrik arbejdere bliver forgiftet af forskellige kemikalier. Der er også mange ting som vi ikke selv tænker på hvordan bliver lavet, såsom fyrværkeri og tændstikker, det er så farligt at arbejde med så voksne sætter børn til det for at skåne dem selv for det.

Glas industrien er utrolig farlig, næsten alle af dem som arbejder med glas får leukæmi pga intens strålevarme. Skader skal tælles i millioner, dræbte skal tælles i tusinder.

Psykisk:

-Børneprostituerede, Børnesoldater og børneslaver er et psykisk hårdt arbejde, det sætter mange spor på hver person og ødelægger voksenlivet. Det er umuligt at kunne leve et normalt liv efter sådan en voldsom oplevelse. Nogle tilfælde ender børn og unge med at tage stoffer eller drikke alkohol som en aflastning for at glemme. Børneslaver bliver bortført fra deres familie og kommer ikke tilbage. Mange børn bliver ensomme og usociale ved hårdt psykisk arbejde. Det har dog en langtidseffekt, så selvom man som 5 årig har det ok og måske ikke tænker så meget over det, kan det sætte voldsomme ar som ældre.

Uddannelse:

Det er de færreste børnearbejdere der kan/har en uddannelse, de fleste har taget skade efter det hårde arbejde. Der er heller ikke specielt mange ressourcer til skole, meget af det går også i arv… det vil sige at hvis en af de der arbejder som børnearbejdere får børn er det en form for socialarv at de voldsomme skræmmer lever videre i børnene.

Samfund:

Hvis der ikke var børnearbejde ville det være en økonomisk belastning for samfundet. Det ville på en både være skadeligt for alle, det kunne i sidste ende, ende med at byen ikke kunne eksistere længere.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

love