De mange forskellige former for børnearbejde

love

Mange er måske ikke klar over det, men der er faktisk love om børnearbejde.

De internationale regler om forbud for børnearbejde, lyder blandt andet sådan at børn under 15 år ikke må arbejde. Dog kan børn mellem 13 og 15 udføre let arbejde. I Danmark har vi den regel der siger at børn under 13 år ikke må arbejde. Derudover skal medarbejdere under 18 år opfylde de lovpligtige krav til blandt andet sikkerhed og maksimal arbejdstid.

Ifølge FN’s Børnekonvention er det forbudt for børn at arbejde hvis det har negative konsekvenser for dem. Man kan overordnet set tale om to former for børnearbejde. Der er ulovligt børnearbejde, men faktisk er der også lovligt børnearbejde.

    Ulovligt børnearbejde:

Ulovligt børnearbejde, er arbejde som skader børns fysiske og psykiske helbred, som forhindrer dem i at gå i skole. Det kan fx være børn der arbejder så mange timer pr. dag at de ikke har tid til at gå i skole, eller børn der arbejder ved farlige maskiner, med ulovlige stoffer, eller bliver seksuelt misbrugt.

    Lovligt børnearbejde: 

Lovligt arbejde for børn, er arbejde hvor de ikke kommer til skade. Hvor børn skal     have en vis alder, før de må arbejde. Det er også arbejde som giver børnene tid og mulighed for at gå i skole. Lovligt arbejde for er fx at gå med aviser. child-labour-in-india-02

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De mange forskellige former for børnearbejde